Blog 07.07.2020

Ne znate što se dogodilo s vašim printerom ili multifunkcijskim uređajem?

Printer, fotokopirni ili multifunkcijski uređaj vrlo su često neophodna sredstva za rad za mnoge radne okoline. S obzirom na to da imaju važnu ulogu u uredu, vrlo je bitno spriječiti njihove kvarove te ih redovito održavati kako biste u svakom trenutku imali pouzdan uređaj.
Donosimo vam nekoliko najčešćih kvarova printera, fotokopirnih i multifunkcijskih uređaja:

 

  • Neoriginalan potrošni materijal jedan je od najčešćih razloga nepravilnog i nepouzdanog funkcioniranja uređaja. Oštećenja takve vrste mogu imati velike posljedice i troškove popravka, a vrlo je bitno napomenuti kako u slučaju korištenja neoriginalnog potrošnog materijala korisnik gubi pravo na jamstvo proizvođača opreme. Kako biste to spriječili, prepustite ovlaštenom servisu brigu oko vašeg uređaja.
  • Starost uređaja može biti razlog kvara vašeg ispisnog uređaja. Printer, fotokopirni ili multifunkcijski uređaj imaju svoj predviđeni životni vijek koji se definira pomoću dva parametra: starost uređaja i otisnuti broj ispisa. Ako je nastupio jedan od dva navedena uvjeta, popravci takvih uređaja za korisnika postaju neisplativi te je preporuka kupnja novog uređaja. S novim uređajima dolaze i nove funkcionalnosti koje korisnicima pružaju dodatnu dozu komfora u njihovim radnim sredinama. Primjerice, uređaji nove generacije podržavaju sljedeće funkcionalnosti: direktni ispis s mobilnog uređaja, ispis iz oblaka, logiranje na uređaj putem PIN-a ili slike i sl.
  • Također postoje kvarovi uređaja do kojih dolazi zbog eksploatacije uređaja, primjerice izmjena bubnja ili nekog drugog rezervnog dijela koja postaje nužna nakon što je uređaj ispisao određeni broj ispisa.

Redovitim održavanjem uređaja i korištenjem originalnog potrošnog materijala zasigurno ćete produžiti životni vijek vašeg uređaja i izbjeći nepotrebne zastoje u radu vašeg ureda.

Također, postoje kvarovi uzrokovani samom radnom okolinom, primjerice:

  • Nestručno rukovanje samim uređajem
  • Neadekvatni ispisni mediji
  • Vlažan papir i sl.

Mi u Ognju veliki trud i vrijeme ulažemo u edukaciju naših djelatnika. Naš stručni tim ovlaštenih Canon stručnjaka i servisera može vam pomoći oko svih problema s kojima se možete susresti s ispisnim uređajima. Ako niste sigurni u kojem je stanju vaš ispisni uređaj, obratite nam se s povjerenjem i saznajte mišljenje ovlaštenog Canon servisera o vašem uređaju i izbjegnite nepotrebne kvarove i troškove popravka.