Želimo li zadržati jamstvo u garantnom roku, zakonodavac je vrlo jasan, potrebno je opremu održavati isključivo u ovlaštenom servisu. 

Što nakon isteka garantnog roka? 

Ako krajnji korisnik nastavi održavati svoju opremu u ovlaštenom Canon servisu ostvaruje niz pogodnosti te zasigurno dobiva najbolju vrijednost za uložen novac. 

Renomirani brendovi, kao što je Canon, stoga imaju mrežu ovlaštenih Canon servisa diljem svijeta te kontinuirano rade revizije kvalitete tih istih servisa, a sve s ciljem da oprema koja se održava uistinu bude u rukama stručnjaka. Kriteriji za stjecanje, ali i zadržavanje statusa ovlaštenog Canon servisa se sastoje od niza faktora od kojih se isti mogu podijeliti na faktore koji se tiču samih djelatnika koji rade u ovlaštenom Canon servisu, te opreme, rezervnih dijelova i programskih rješenja koje servis koristi.

Djelatnici koji rade u ovlaštenom Canon servisu se nalaze u sustavu obrazovanja koji iziskuje od njih kontinuiranu predanost usavršavanju, želju za usvajanjem novih znanja te aktivno praćenje noviteta na tržištu i razvoja tehnologija. Sustav obrazovanja se redovito ažurira te se minimalno jednom godišnje provjerava ima li ovlašteni Canon servis dovoljan broj djelatnika te jesu li ti isti djelatnici educirani u skladu s tehnologijama koje zastupaju i održavaju. 

Ovlašteni servis je garancija da se u vašu opremu ugrađuju jedino originalni rezervni dijelovi. Upravo se iz ove činjenice vrlo često proteže teza da u ovlaštenom servisu korisnik ostvaruje najbolju vrijednost za svoj uloženi novac. Naime, iza originalnog rezervnog dijela stoji cijeli niz procesa kontrola kvalitete kroz koji određeni rezervni dio treba proći prije nego što bi dospio na tržište. Nadalje, danas postoje mnoga istraživanja neovisnih kuća koja su osporila jednakovrijednost  rezervnih dijelova iz naše industrije naspram neoriginalnih rezervnih dijelova. Također je bitno za naglasiti da su ovlaštenom Canon servisu dostupni i posebni alati i programi koji nisu dostupni neovlaštenim servisima, primjerice alati za razne dijagnostike na uređajima koji ubrzavaju cijeli postupak popravka vašeg neispravnog uređaja. 

Zaintersirani ste za uslugu?