Kako bi naša web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja, stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies).

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično. Imate pravo isključiti kolačiće. Internetski preglednici obično su programirani tako da im je prihvaćanje kolačića zadana postavka, ali to možete jednostavno podesiti promjenom postavki svog preglednika.

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite.

Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.


PRIKUPLJANJE OPĆIH PODATAKA I INFORMACIJA


Web stranica OGNJA prikuplja opće podatke i informacije kad ispitanik ili automatizirani sustav pristupi web stranici. Ti opći podaci i informacije se potom spremaju na server u vidu log datoteka. Prikuplja se (1) tip preglednika i njegova verzija, (2) operacijski sustav (3) web stranica s koje se pristupa mojoj web stranici (tzv preporučitelji), (4) podstranica, (5) datum i vrijeme pristupanja web stranici, (6) IP adresa, (7) pružatelj internetske usluge i (8) drugi slični podaci i informacije koje se mogu koristiti u slučaju napada na informacijski sustav.

Pri korištenju tih općih podataka i informacija ne izvlačimo zaključke o ispitaniku. Suprotno tome, ove informacije su potrebne kako bi se (1) sadržaj web stranice ispravno dostavio, (2) optimizirao sadržaj web stranice i njen marketing, (3) osigurala dugotrajna sposobnost sustava i web stranice, (4) pružila potrebna pomoć državnim tijelima u slučaju kaznenog progona zbog cyber-napada. Slijedom navedenog, web stranica OGNJA analizira anonimno prikupljene podatke i informacije statistički s ciljem povećanja zaštite i sigurnosti podataka, te kako bi osigurala optimalnu razinu zaštite svih prikupljenih osobnih podataka koje obrađuje. Anonimni podaci serverskih log datoteka spremaju se odvojeno od osobnih podataka ispitanika.


PRIJAVA NA NEWSLETTER


Na web stranici voditelja obrade oganj.hr posjetitelji imaju mogućnost prijaviti se na newsletter. Kućica za unos određuje koja vrsta osobnih podataka se prosljeđuje, kao i kad je newsletter zatražen od voditelja obrade osobnih podataka.

Putem newslettera, voditelj obrade informira klijente i poslovne partnere o ponudama i novostima u svezi njegovih usluga.
Konfirmacijski email će se poslati na email adresu ispitanika prije slanja prvog newslettera iz pravnih razloga, u proceduri dvostrukog pristanka. Konfirmacijski email se koristi kao dokaz da je vlasnik email adrese ispitanik autoriziran za primanje newslettera.

Kod registracije na newsletter, dolazi do spremanja IP adrese računalnog sustava koju je izdao pružatelj usluge, a koju je koristio ispitanik za vrijeme registracije, te datum i vrijeme registracije. Predmetno se prikuplja iz razloga sprečavanja zlouporabe e-mail adrese i služi kao zakonska zaštita voditelja obrade.
Prilikom registracije za primanje newslettera, također se sprema IP adresa računalnog sustava koju je izdao pružatelj internetske usluge, a koju je koristio ispitanik za vrijeme registracije, kao i datum i vrijeme registracije. Prikupljanje ovih podataka je potrebno kako ne bi došlo do zloupotrebe email adrese ispitanika u daljnjem razdoblju i služi kao zakonska zaštita voditelja obrade osobnih podataka.

Privola za spremanje osobnih podataka koju je ispitanik dao za slanje newslettera može biti povučena u svakom trenutku. Predmetno je moguće klikom na ODJAVA ili pak izravnom obaviješću upućenom voditelju obrade.

 

PRAVA ISPITANIKA

 

  • Pristup svojim osobnim podacima postavljanjem zahtjeva za pristup
  • Svaki ispitanik ima pravo na informaciju o tome, jesu li njegovi osobni podaci obrađivani i ukoliko jesu, o kojim je podacima riječ. Ispitanik također ima pravo na informacije koje se odnose na svrhu obrade podataka, pravnu osnovu obrade, kategorijama osobnih podataka, otkrivanju trećim stranama i trajanju pohrane.
  • Ispravak, Brisanje i Ograničavanje obrade Vaših podataka ako je to opravdano
  • Svaki ispitanik ima pravo tražiti ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade osobnih podataka, kao i dopunu nepotpunih osobnih podataka.
  • Prijenos podataka
  • Ispitanik ima pravo prenijeti navedene osobne podatke nekom drugom voditelju obrade osobnih podataka od trenutnog voditelja obrade osobnih podataka bez ikakvih smetnji.
  • Pravo na prigovor
  • Svaki ispitanik po Zakonodavstvu EU ima zajamčeno pravo na prigovor temeljen na vlastitoj situaciji, u svakom trenutku, na obradu osobnih podataka koji se odnose na ispitanika, a temelji se na točkama E i F Članka 6, Stavka 1 Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka. Kako bi iskoristio pravo na prigovor, ispitanik u svakom trenutku može kontaktirati voditelja obrade osobnih podataka. U svakom trenutku je moguće uložiti prigovor na obradu osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, u kojem slučaju se osobni podaci više neće obrađivati u tu svrhu.
  • Pravo na pritužbu nadzornom tijelu

Ispitanik ima pravo na podnošenje pritužbe u svezi kršenja prava glede obrade osobnih podataka nadležnom tijelu i to:

Agencija za zaštitu osobnih podataka
Martićeva 14
10000 Zagreb


ODREDBE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA VEZANE SA GOOGLE ANALYTICS


Na web stranici oganj.hr voditelj obrade osobnih podataka ugradio je komponente Google Analytics (s anonimizacijskom funkcijom). Google Analytics je Internet usluga; prikupljanje i analiza podataka o ponašanju posjetitelja na web stranici. Usluga web analitike među ostalim prikuplja podatke o web stranici s koje je ispitanik došao, koje je podstranice posjetio ili kako često i koliko dugo pregledava određenu podstranicu. Web analitika se koristi za optimizaciju web stranice i kako bi se provela analiza oglašavanja na internetu.

Vlasnik servisa Google Analytics je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, SAD.

Svrha Google Analytics komponente je da analizira promet na web stranici.

Detaljne informacije o kategorijama osobnih podataka, svrhama prikupljanja i pravnoj osnovi, te VAŠIM PRAVIMA I NJIHOVOM OSTVARENJU nalaze se u našem Pravilniku o načinima obrade i korištenja osobnih podataka koji Vam je dostupan na našoj službenoj web stranici na poveznici www.oganj.hr

Da biste ostvarili svoja prava vezano za obradu Vaših osobnih podataka ili ukoliko smatrate da je obrada osobnih podataka koju provodimo protivna propisima o zaštiti osobnih podataka molimo Vas da nas obavijestite o istome pisanim putem na adresu OGANJ d.o.o., Zagreb, Strojarska cesta 22, OIB:10077695689 ili putem e-mail adrese: gdpr@oganj.hr

 

 

 

 

 

O svakoj promjeni Pravila privatnosti biti ćete obaviješteni na našoj web stranici: oganj.hr