Blog 24.06.2021

Kako poslovati održivo?

Kako poslovati održivo?

Tvrtke se svakodnevno susreću s izazovima da svoje poslovanje što više usmjere prema održivom razvoju. Briga za okoliš i zdravlje ljudi nikada nije bila toliko visoko na listi prioriteta tvrtki i društva općenito. Pandemija nas je naučila kako rad od kuće ili kombinirani rad u timovima mogu biti učinkoviti. Ono što smo mislili da nije moguće, preko noći je postalo realnost.

Tvrtke su postale svjesne da su usmjerenost prema održivom razvoju i društveno odgovorno poslovanje nužni za uspjeh u nadolazećem razdoblju. Napredak tehnologije potaknuo nas je da se fokusiramo na održivi razvoj. Ono se ne odnosi samo na poslovanje, već i na politiku zapošljavanja ali i uvjete rada samih zaposlenika. Održivo poslovanje puno je više od razvrstavanja i recikliranja otpada.

Pandemijske promjene i rad od kuće

Pandemija nam je otvorila oči da možemo raditi, a da pri tome ne stvaramo gužve u prometu i zagađujemo okoliš, da je poslovanje moguće organizirati s bilo kojeg mjesta. Bitno je prepoznati kvalitetna tehnološka rješenja koja su dostupna na tržištu, odabrati pravo rješenje i kvalitetnog partnera za implementaciju i podršku. Koristeći kvalitetna rješenja za upravljanje dokumentima, tzv. DMS rješenja, tvrtke su osigurale kvalitetno i sigurno upravljanje i praćenje važnih dokumenata unutar organizacije, s bilo koje lokacije. Poslovanje od kuće dovelo je do toga da su mnogi uvidjeli da nije nužno printati svaki e-mail, svaki pojedini papir. Koristeći kvalitetna DMS rješenja, kao što je Therefore, tvrtke su digitalizirale svoje dokumente, povećale njihovu sigurnost, pristup i transparentnost. Utrošak vremena i energije na pronalaženje potrebnog dokumenta drastično su smanjeni.

Tehnološka rješenja za održivo poslovanje

Mi u Ognju, prepoznali smo važnost održivog razvoja te svakodnevno nastojimo pronaći najbolja rješenja, kako za nas tako i za naše korisnike, kako bismo se što više okrenuli održivom poslovanju. Tako našim korisnicima preporučamo novu generaciju Canon multifunkcijskih uređaja imageRUNNER ADVANCE DX. Nova generacija uređaja, koju i sami koristimo, usmjerena je na digitalizaciju ali i poboljšanje u održivom poslovanju. Nova DX serija uređaja doprinosi održivom poslovanju na brojne načine, poput:

  • Prije ispisa dokumenta korisnik može na uređaju pregledati dokument, ukloniti stranice koje nije potrebno ispisivati te ukloniti ono što je greškom pušteno na ispis;
  • Zahvaljujući naprednoj tehnologiji i takozvanom „sleep mode-u“ smanjuje se upotreba električne energije. Uređaj se gasi ukoliko se ne koristi više od nekoliko minuta, senzor pokreta te automatsko gašenje nakon završetka radnog vremena;
  • Upotreba eko-klamerica kojima se smanjuje upotreba metalnih spajalica gdje god je to moguće, olakšavajući pritom recikliranje.

Potrebe potrošača značajno su se promijenile posljednjih godina. Sve je više fokus na održivost i eko proizvode. Ekološka potrošnja sve više postaje normalan izbor potrošača, odnosno ne kupovina ekoloških proizvoda sve više postaje loš potrošački odabir.

Budućnost održivog poslovanja

Naučili smo da je moguće smanjiti promet, zagađenje okoliša ispušnim plinovima te digitalizirati svoje poslovanje, barem djelomično. I nije toliko teško koliko smo mislili. Samo, kada prođe ova pandemija i vratimo se normalnom poslovanju iz ureda, hoćemo li nastaviti ovako brinuti o sebi, zdravlju i okolišu? Hoćemo li nastaviti putem kojim smo krenuli? Održivo i društveno odgovorno poslovanje postat će normalno i svi koji će se odupirati ili sporo prilagođavati biti će pregaženi od strane konkurencije. Neprestano traženje za novim rješenjima odgovornog ponašanja postat će konstanta i standardni obrazac poslovanja. Tvrtka Oganj d.o.o., zajedno s tehnološkim partnerom Canonom, kontinuirano pomaže svojim korisnicima da digitaliziraju svoje poslovanje te kvalitetno upravljaju svojim ispisom, čime ostvaruju brojne uštede i čuvaju okoliš.