Blog 07.07.2020

5 prednosti MPS-a ili managed print service-a

Što je to MPS ili managed print service te koja četiri koraka bi svaki MPS projekt trebao sačinjavati možete detaljnije pročitati na našem blogu https://oganj.hr/novosti/sto-je-mps-ili-managed-print-service/
Zašto se danas odlučiti za takvu uslugu i u čemu vam ona uistinu može pomoći? Isplati li se uložiti vrijeme i ostale resurse u uvođenje MPS usluge u vašu organizaciju? 

 

Živimo i radimo u vremenu kada je sve teže impresionirati krajnjeg korisnika, kada tržište od nas traži sve više, kada su rokovi vrlo često sve izazovniji, a budžeti ograničeni. Kako to sve savladati? Uspješne organizacije su svjesne da je jedan od primarnih preduvjeta da se ostvare navedeni ciljevi optimizirani interni procesi i kontinuirano usavršavanje istih. Jedan od glavnih procesa unutar organizacije je zasigurno i upravljanje dokumentima. Da bi proces upravljanja dokumentima uistinu bio optimiziran, jedan od ciljeva koji se treba ostvariti je uspješno upravljanje svim procesima ispisa unutar organizacije. 

 

Niže vam donosimo 5 glavnih prednosti MPS-a ili managed print service-a.

1. Uspostavite kontrolu nad vašim printerima, multifunkcijskim i fotokopirnim uređajima.
Ispisni uređaji su u većini kompanija neizostavno sredstvo za rad. Uvođenjem MPS usluge konačno ostvarujte potpunu kontrolu nad istima.

 

2. Ostvarite financijske uštede. 

Preusmjeravanje ispisa na uređaje s povoljnijom cijenom ispisa, racionalnim korištenjem ispisa u boji, preferiranje obostranog ispisa, tj. definiranje optimalne politike ispisa unutar organizacije, dovodi do financijskih ušteda i uspostavljanja kontrole nad troškovima ispisa. Također, detaljni izvještaji koji MPS usluga pruža svojim korisnicima daju korisne informacije koje mogu poslužiti kao temelj za buduće nadogradnje usluge i sl.

 

3. Povećajte produktivnosti.

Jednu četvrtinu prijava koje zaprime IT odjeli tiču se printera, multifunkcijskih i fotokopirnih uređaja. Uvođenjem MPS usluge, IT odjelima se oslobađa vrijeme koje mogu iskoristiti za druge poslove, poput optimizacije nekih drugih internih procesa. Također, uvođenjem usluge „Follow me“ djelatnici dobivaju fleksibilnost unutar organizacije jer svoj dokument mogu ispisati na bilo kojem uređaju unutar kompanije, naravno uz potrebnu identifikaciju putem PIN-a ili kartice. U današnjem svijetu gdje svi težimo mobilnosti, takva funkcionalnost će zasigurno dovesti i do povećanja produktivnosti unutar organizacije. 

 

4. Zadržite svoje povjerljive dokumente povjerljivim.

Svaka organizacija želi da njezini povjerljivi dokumenti ostaju povjerljivi. GDPR i ostale direktive taj pritisak čine još većim jer se uz njih spominju i velike novčane kazne. Vrlo često organizacije u toj brizi zaborave na printere i multifunkcijske uređaje te prekasno shvate koliko je taj segment bitan. Vaši ispisni uređaji su vrlo često centar dijeljenje informacije, a MPS usluga pruža korisniku pro aktivno djelovanje u vidu ograničenog pristupa uređajima, zavisno o njegovoj ulozi u organizaciji i identifikacije na istima.

 

5. Čuvajte okoliš 
Zadnje, ali nikako manje bitno jest briga za okoliš. Jedna mudra Indijska izreka kaže da zemlju nismo naslijedili od naših predaka, već da smo ju posudili od naših potomaka. Sukladno tome se trebao i ponašati, kako u privatnom, tako i u poslovnom segmentu. Uspostavljanjem optimalne politike ispisa unutar organizacije te prilikom izrade iste, uzimanjem u obzir i ekološki aspekt te utjecaja na okoliš, pomažemo očuvanju eko sustava. Također, osim brige za okoliš, kompanije koje imaju MPS uslugu i koje promiču racionalno korištenje i upravljane ispisnim uređajima i potrošnjom papira, pokazuju da su društveno odgovorene prema svojim dionicima.

 

Zanima li vas može li MPS usluga funkcionirati u vašem okruženju ? Kako vam može pomoći ostvariti vaše ciljeve ? Naš stručni tim rado će vam pomoći naći odgovore na ova i slična pitanja vezana uz MPS.

Zatražite besplatni pregled ispisne infrastrukture putem e-maila info@oganj.hr.