Blog 07.07.2020

Sigurnost podataka mora biti prioritet

Sigurnost podataka mora biti prioritet

Kada govorimo o obradi podataka, roboti i AI (umjetna inteligencija) danas nadmašuju ljude u gotovo svakome zadatku.

Upravo iz tog razloga, neophodno je pronaći najbolje načine kako kontinuirano oblikovati i poboljšavati uredsko okruženje. Ispisivanje i skeniranje su neophodni za posao, a multifunkcijski uređaj više nije luksuz nego potreba.

Multifunkcijski uređaj doživljavamo kao izlazna vrata za mnoge dokumente, ali i kao ulaznu točku za upravljanje dokumentima. Zbog toga je vrlo važno da su ta vrata sigurna.

Tijekom dvogodišnjeg razdoblja od prijedloga do provedbe, Opća uredba o zaštiti podataka Europske unije, poznatija pod imenom GDPR, ukazivala je na nedostatke u vezi zaštite podataka u organizacijama. Sukladno tome je i Canonovo istraživanje, na temu „Evolucija digitalnog radnog mjesta“,  pokazalo ogromnu količinu interesa za zaštitu dokumenata i podataka od unutarnjih i vanjskih prijetnji, a čak 55 % ispitanika već je zatražilo pomoć stručnjaka za informacijsku sigurnost pri donošenju odluka.


Svjesni ste da je informacijska sigurnost od ključne važnosti. Prema istraživanju, 26% višeg menadžmenta svjesno je slučajeva kada su iz njihove organizacije nestali dokumenti, no velik je postotak zaposlenika koji uopće nisu svjesni kršenja tajnosti podataka, što zapravo ne znači da se kršenje nije i dogodilo. Ako ne postoji svijest o kršenju tajnosti podataka, to je još veći problem. 
Svi se mi usredotočujemo na oblikovanje boljeg sigurnosnog sustava, no ne dajte se prevariti; uzmu li se samo u obzir pametni telefoni i fotografija, ne postoji 100 % sigurno rješenje. Postoje zapravo sjajna rješenja koja korisnicima omogućuju što idealniji položaj.

Tu Oganj, zajedno s tehnološkim partnerom Canonom, svojim portfeljem i iskustvom može puno učiniti za vas, po pitanju sigurnosti ali i produktivnosti.

Tvrtke moraju početi uvoditi procese koji štite njihove podatke te zaposlenicima pružaju fleksibilno i zaštićeno radno iskustvo. Oblakovna rješenja imaju mnoge prednosti, ali stavljaju sve veći pritisak na današnje tvrtke. Mnogi se tek trebaju pripremiti za digitalnu transformaciju i usvojiti nove tehnologije.


Da biste razumjeli kako se digitalno radno mjesto razvija i kako ga zaštititi, preuzmite cijeli izvještaj Office Insights 2018 ovdje: www.canon.hr/officeinsights2018