Blog 09.12.2020

Moć digitalne transformacije

Moć digitalne transformacije

U mnogim poslovnim organizacijama digitalna transformacija je nešto što se godinama nalazi u njihovim poslovnim planovima, nešto što je želja pojedinaca unutar organizacije, no nešto što nikako da ispliva na listu prioriteta cijelog društva ili bar odgovornih osoba koji bi trebali biti glavni inicijatori. U tijeku covid pandemije svjedočimo nagloj promijeni prioriteta. Nešto o čemu se godinama priča, a dobar dio toga je i ostao samo na priči i želji za ponekom promjenom u budućnosti, je postao imperativ broj jedan, naravno uz održavanje postojećeg poslovanja stabilnim uz traženje novih prilika na tržištu.


Kao netko tko trenutno provodi digitalnu transformaciju za druga društva te kao društvo koje je započelo svoju digitalnu transformaciju ( i ako ćemo biti iskreni, ista traje i danas jer se radi o maratonu, ne o utrci) bitno je biti svjestan da se ista ne ostvaruje preko noći. Kako preko noći nismo postali kolekcionari pretrpanih registratora, tako preko noći nije moguće biti u potpunosti automatizirano društvo u kojem vlada paper less atmosfera. Pravni okvir, razne regulative, sustav, okolina, radne navike, ljudski faktor to su sve razlozi zašto neko društvo danas funkcionira na određeni način. Zašto to govorimo? Zato što ispred naših klijenata prakticiramo stavit realna vremenska očekivanja, ali isto tako iznimno volimo izazove. Volimo izazove, volimo zajedno s vama stvarati radna mjesta budućnosti, radna mjesta i okruženja o kojima ste oduvijek sanjali.


Možemo u nedogled raspravljati o prednostima ili nedostacima rada od doma, možemo raspravljati hoće li ikad više radna atmosfera u uredu biti ista, možemo raspravljati jesu li pre radikalne odluke pojedinih organizacija da već sad smanjuju svoje urede za 30% ili 50% ili ih planiraju u potpunosti ukinuti. Jedna stvar je neupitna, bez obzira kada će se označiti kraj ove pandemije, radne navike i trendovi su se kod velikog djela ljudi promijenili. Takva promjena može biti kvalitetna, smislena i efikasna za organizaciju jedino uz kvalitetnu i optimiziranu radnu okolinu, radnu okolinu koja uistinu i zrači kao radno mjesto budućnosti.


Kao što smo već spomenuli, i sami smo kao društvo započeli svoju digitalnu transformaciju za koju možemo reći da moć koja proizlazi iz iste je zarazna. Zarazna u smislu kada jednom zagazite u nju i kada osjetite prve rezultate, razmišljate koji proces je idući, koji odjel je sljedeći na listi prioriteta i slično. Upravo je to jedan od naših prvih savjeta koje volimo podijeliti sa svojim partnerima, klijentima i potencijalnim suradnicima, odredite svoje prioritete. Odredite bitke koje ćete prvo voditi i upravo od njih krenite u svoju digitalnu transformaciju, a kasnije će vas moć i euforija oko digitalne transformacije odvesti u druge dobivene bitke. Mi smo uz pomoć Canon rješenja započeli svoju digitalnu transformaciju koja se nastavlja i dalje. Krajnje rezultate je nemoguće izbrojati, no izdvojili bismo više vremena da se bavite svojim primarnim poslovanjem i razvojem novih ideja, kao i porast zadovoljstva rada zaposlenik u takvim suverenim okruženjima.