+385(1)3098 111
+385(1)3098 222

Vijest

Na sajmu FESPA 2018 korisnici tehnologije Canon UVgel razmijenili su iskustva o primjenama i poslovnim prednostima
Oganj 04.09.2018

Na sajmu FESPA 2018 Canon Europe je predstavio stvarne komercijalne primjene tiskarskog stroja na role širokog formata Océ Colorado 1640 pomoću revolucionarne tehnologije Canon UVgel. Dva zasebna tiskarska stroja na štandu demonstrirala su iznimnu produktivnost i svestranost u upotrebi medija te tehnologije.

Da bi se demonstrirao raspon primjena tiskarskog stroja Océ Colorado 1640, uživo su se tiskali visokokvalitetni ukrasni proizvodi, uključujući tapete, podnu grafiku i umjetnička fotoplatna, kao i uobičajenije primjene širokog formata poput natpisa i samoljepljive grafike. Posjetitelji iz branše tiskarskih usluga mogli su vidjeti i cijeli niz primjena s grafikom i ukrasnim elementima koje su proizveli stvarni korisnici strojeva Océ Colorado 1640 da bi uvidjeli kako jedinstvene kvalitete tehnologije Canon UVgel mogu proširiti njihove vlastite mogućnosti.

Od njegova predstavljanja na sajmu FESPA 2017 u regiji EMEA bilo je više od 300 implementacija stroja Océ Colorado 1640 koji je transformirao tisak na role za stotine tvrtki. Na ovogodišnjem sajmu FESPA 2018 predstavljen je niz korisničkih primjena strojeva Océ Colorado kao demonstracija kako je Océ Colorado 1640 omogućio tiskarama da krenu putem novih primjena i znatno povećaju produktivnost. Na štandu su bile predstavljene stvarne primjene Canonovih korisnika Posterlounge i Siepro (Njemačka) te Teletransfer (Španjolska), kao što su tisak umjetničkih fotografija, natpisa s pozadinskim osvjetljenjem i samoljepljive grafike. Canon je otiskao i fotografske radove širokog formata svog ambasadora Alvara Ibareza kako bi pokazao iznimnu kvalitetu tiska moguću zahvaljujući tehnologiji Canon UVgel.

Philipp Dietrich, voditelj proizvodnje u njemačkoj tvrtki Posterlounge, ovako je komentirao utjecaj strojeva Océ Colorado na poslovanje: “Kao izdavač umjetničkih radova, nudimo oko 100 000 različitih dizajna koje kupuju naši korisnici preko internetskih trgovina u cijeloj Europi. Svakodnevno proizvodimo gotovo 600 platna i postera, pa nam je brzina proizvodnje ključna da bismo kupcima mogli brzo isporučiti proizvod. Otkad smo ga instalirali u studenom 2017. Océ Colorado 1640 otvorio je našoj tvrtki mnoge prilike. Naš je prvi dojam bio da je brzina tiska nevjerojatna, čak i kod tiska velikih slika površine 40 m². Ponudu proizvoda proširili smo korištenjem materijala na koje prije nismo mogli tiskati. Primijetili smo razliku u kvaliteti tiska, no još je važnije da su je primijetili i naši kupci. Već smo dobili neke vrlo pozitivne povratne informacije o visokoj kvaliteti otisaka. Océ Colorado 1640 premašio je sva naša očekivanja, pa smo uložili u još tri tiskarska stroja.“

Novi tijek rada s automatskom završnom obradom

Drugi uređaj Océ Colorado 1640 na štandu demonstrirao je prvi razvoj automatiziranog tijeka rada s ugrađenom tehnologijom rezanja XY Canonova partnera tvrtke Fotoba. Prototip sveobuhvatnog rješenja pokazao je kako se izlazni medij iz stroja Océ Colorado 1640 koji se trenutačno suši automatski umeće u ugrađeni rezač tvrtke Fotoba, čime se maksimizira učinkovitost masovne proizvodnje, kao npr. kod tiska postera.

Valter Maddalon, glavni izvršni direktor tvrtke Fotoba, komentirao je: „Kupci stalno žele povećati kapacitet, trajnost i produktivnost kako bi unaprijedili poslovanje i otkrili nove izvore prihoda. Zajedno s Canonom proučili smo produkcijske izazove korisnika i u suradnji iznašli ovo novo automatizirano rješenje. Konsolidirani produkcijski tijek rada između tiskarskog stroja na role Océ Colorado 1640 i ugrađena rješenja tvrtke Fotoba za završnu obradu omogućit će tiskarima da mjerljivo povećaju proizvodnju uklanjanjem potrebe za intervencijom rukovatelja između tiska i završne obrade.“

Mark Lawn, direktor grupe za grafiku i komunikacije u Canonu Europe, objašnjava: “Kad smo prije godinu dana predstavili Canon UVgel, predstavili smo tehnologiju koja korisnicima nudi izvanredne prilike bez kompromisa u proizvodnji. Stotine sretnih korisnika uživa u prednostima koje donosi ova inovacija, a na sajmu FESPA 2018 želimo da posjetitelji to čuju izravno od davatelja usluga ispisa koji su iz prve ruke iskusili pozitivan utjecaj na poslovanje. Naši su korisnici dokaz da tehnologija Canon UVgel iz temelja mijenja tisak na role.”

Mark je dodao: “S dva tiskarska stroja Océ Colorado 1640 u radu uživo na sajmu FESPA 2018 želimo inspirirati korisnike ne samo da istraže nove mogućnosti primjena, nego i da vide kako mogu povećati učinkovitost proizvodnje optimizacijom tijekova rada. Posjetitelji mogu čuti koje je dobrobiti korisnicima donijela tehnologija Canon UVgel te kako su iskoristili veliku produktivnost i ugrađene značajke automatizacije tog tiskarskog stroja da bi ubrzali proizvodnju i u nekim slučajevima konsolidirali krajnji rezultat pomoću manjeg broja uređaja. Bez obzira je li fokus korisnika na povećanju kapaciteta ili širenju na nova područja primjene, tehnologija Canon UVgel predstavlja dokazano rješenje koje već pomaže stotinama davatelja usluga tiska širom svijeta da ostvare nove poslovne prilike.“

Slider1 Slider1
Top