Blog 07.07.2020

Idealan printer

Jedna od pogodnosti života u 21. stoljeću zasigurno je i lakoća dostupnosti informacija. S druge strane, ponekad je pravi izazov profiltrirati te iste informacije, odrediti prije svega koje su vjerodostojne, a samim time nama i bitne. Upravo ta lakoća dostupnosti informacija rezultirala je da danas krajnji korisnik preko 80% kupovnog ciklusa prođe sam prije nego što kontaktira potencijalnog prodavatelja.

 

Kada govorimo o proizvođačima ispisnih uređaja tu nam se pojavljuju mnogi renomirani svjetski brendovi, primjerice: Canon, HP, Konica Minolta, Xerox itd.

Svaki od njih ima bogati portfelj proizvoda te se postavlja pitanje kako u toj količini informacija pronaći idealan printer, fotokopirni ili multifunkcijski uređaj.

 

U prvoj fazi ciklusa kupnje tj. kod „spoznaje“ problema vrlo je bitno razumjeti koje su vaše stvarne ispisne potrebe, primjerice:

  • Koliki je moj stvarni mjesečni obujam ispisa?
  • Trebam li multifunkcijski uređaj ili mi je dovoljan printer?
  • Koliko često koristim ispis u boji?
  • Koristim li još uopće telefaks aparat?
  • Koliko često skeniram?

Potrebno je prije svega poznavati svoje ispisne potrebe kako biste mogli optimizirati svoje ispisne procese u firmi. Također, ne želite ulagati u opremu koju nećete koristiti u potpunosti, kao ni u opremu koja će samo djelomično zadovoljiti potrebe vašeg ureda ili koja će biti samo kratkoročno rješenje. Za životni vijek vašeg ispisnog uređaja vrlo je bitno da se koristi sukladno preporukama proizvođača, tj. da uređaj ne bude prekapacitiran ispisom. Primjerice, kupite printer koji je predviđen za 2.000 – 3.000 ispisa mjesečno, a vi na njemu svaki mjesec ispišete minimalno 15.000 ispisa. U tom slučaju, za očekivati je da uređaj neće ispuniti svoj životni vijek, da će imati česte servisne intervencije i sl. Sve navedeno rezultirat će time da ćete imati nepouzdan uređaj, a samim time i narušene radne procese.

 

Stoga, prije kupnje printera, fotokopirnog ili multifunkcijskog uređaja analizirajte svoju dosadašnju potrošnju i porazgovarajte s kolegama koje funkcionalnosti koriste. Također, saznajte i koje nove funkcionalnost bi optimizirale njihove radne procese. Tako ćete znatno lakše moći selektirati informacije kada dođete u drugu fazu ciklusa kupnje – pretraga informacija, a samim time je i veća vjerojatnost da ćete uspješno završiti cijeli kupovni ciklus, tj. da ćete nakon kupnje vašeg novog printera ili multifunkcijskog uređaja uistinu biti i zadovoljni kupljenim proizvodom.

 

Mi u Ognju veliki trud i vrijeme ulažemo u edukaciju naših djelatnika te svakome korisniku nastojimo pristupiti individualno i pronaći idealno rješenje za njega. Naše stručno prodajno osoblje može vam pomoći oko pronalaska vašeg idealnog printera ili multifunkcijskog uređaja. Ako niste sigurni koji uređaj vam zapravo treba, obratite nam se s povjerenjem i saznajte mišljenje našeg stručnog prodajnog osoblja.