+385(1)3098 111
+385(1)3098 222

Vijest

Canon obilježava najuspješniji nastup na sajmu drupa do sada, inspirirajući kupce da u potpunosti iskoriste snagu tiska
Oganj 06.07.2016
Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, obilježio je najuspješniji nastup na sajmu drupa gledano po angažiranosti kupaca, ulaganju i pobuđenom zanimanju. Ukazujući na želju tiskara da iskoriste produktivnost, kvalitetu i fleksibilnost koju danas nudi tehnologija digitalnog tiska, novi i postojeći korisnici u velikom su broju posjetili Canonov štand na sajmu drupa 2016 kako bi se inspirirali da prošire i povećaju svoje mogućnosti. To je rezultiralo dvostruko većom prodajom Canonovih tintnih tiskarskih strojeva s neprekinutim ulaganjem i pisača velikog formata u odnosu na sajam drupa 2012.

Jeppe Frandsen, izvršni potpredsjednik u tvrtki Canon Europe, kaže: “Canon je na sajam drupa 2016 došao s ciljem da pokaže širinu i dubinu svoje ponude na način koji odražava stvarne poslovne potrebe kupaca. Željeli smo posjetiteljima dati svježe ideje o tome kako mogu proširiti svoje mogućnosti i inspirirati ih da u potpunosti iskoriste snagu tiska, svaki na svoj način.“

Prodaja Canonovih produkcijskih tiskarskih strojeva imagePRESS utemeljenih na toneru bila je izuzetno velika: 25 % narudžbi stiglo je od novih kupaca, a više od polovine prodaje postojećim kupcima bilo je motivirano njihovom potrebom da povećaju kapacitet i mogućnosti svojeg poslovanja. Canonova perjanica imagePRESS C10000VP dobila je i nagradu za najbolji A3+ tiskarski stroj u boji na pojedinačne listove kapaciteta više od 200 000 A4 otisaka mjesečno (“Best cut sheet colour A3+ printer over 200,000 prints A4/month”) na dodjeli nagrada organizacije EDP (European Digital Press) Association koja se održala na sajmu.

Prepoznavajući mogućnost Canonovih moćnih tiskarskih strojeva da ponude kvalitetan tintni ispis, kupci su značajno investiralii u tiskarske uređaje s kontinuiranim ulaganjem medija kao što su novi Océ ColorStream 6000 Chroma i Océ ImageStream 2400, optimiziran za tisak na standardne ofsetne medije. Revolucionarni tintni uređaj za tisak na pojedinačne listove Océ VarioPrint i300 s novom opcijom ColorGrip omogućuje tisak s visokokvalitetnim bojama na standardnim ofsetnim medijima i također se pokazao popularnim na sajmu. Canon je zabilježio i izuzetne reakcije kupaca u vezi s prototipom tintnog uređaja za fototisak formata B2+ sa sedam boja pod imenom Voyager.

Peter Wolff, viši direktor za komercijalne tiskare i produkcijske odjele za tisak u tvrtki Canon Europe, kaže: “Na sajmu drupa 2016 postalo je jasno da je tehnologija digitalnog tiska općenito – a posebno Canonova tehnologija – prešla izravno na teritorij ofsetnog tiska. Kroz našu ponudu uređaja zasnovanih na tinti i toneru pokazali smo tehnološke inovacije koje nude značajno povećanu kvalitetu, svestranost kod korištenja medija za tisak te produktivnost našim kupcima. To znači da su naši korisnici masovno povećali svoje digitalne kapacitete i proširili raspon posla koji mogu odraditi digitalno, posebno povećanom migracijom tiska velikog obima s ofsetnih uređaja.“

Jeppe Frandsen zaključuje: “Prijelomni čimbenik za mnoge Canonove kupce na sajmu drupa 2016 bila je inspiracija koju su dobili iz primjena tiska uživo koje smo pokazali – više od 25 produkcijskih tokova uživo i 300 primjena tiska – toliko mnogo da je za nas ovo bila „primijenjena drupa“. Naše mnoge primjene koje nude značajnu dodatnu vrijednost osobito u područjima komercijalnog tiska i izdavaštva kod korisnika su pobudili povjerenje u trenutni poslovni potencijal naših zaokruženih rješenja. Kroz ulaganje u Canonovu tehnologiju korisnici žele osigurati dugoročnu budućnost svoga poslovanja. Naš rad i nakon završetka sajma nastavit će inspirirati tiskare do pomiču granice i podržavati ih tehnološkim inovacijama i ekspertizom radi transformacije njihova poslovanja.”


Slider1
Top